OTELO - descoperă prima aplicaţie de management hotelier

Astăzi la HOTELIERII | Ziua mondială a turismului

Astăzi 27 septembrie, este ziua mondială a turismului, sărbătorită de către 159 state membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Tema anului 2021 este dezvoltarea turismului rural, asta și pentru că în comunităţile rurale, sectorul turistic este un angajator de frunte şi unul dintre pilonii economiei.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat “turismul continuă să sufere enorm în pandemia COVID-19: în primele cinci luni ale anului 2021, sosirile de turişti internaţionali au scăzut cu 95% în anumite părţi ale lumii şi prognozele sugerează o pierdere de peste 4 trilioane de dolari la PIB-ul global la sfârşitul anului 2021”.

„Avem nevoie de unitate în acest sector de activitate, pentru a putea negocia cât mai bine cu factorii de decizie de la nivelul Guvernului și al Parlamentului. Pentru a fi puternici, trebuie să fim uniți, iar APT este o platformă construită pentru unitate la nivel de ramură a economiei”, a afirmat Dragoș Anastasiu, președintele APT, Alianța Pentru Turism.

La mulți ani hotelieri!

Fotografia de astăzi: World Tourism Day 2021 logo


citeste si...

Astăzi la HOTELIERII | Conferința HORA 2021

Credem în această zicere africană “Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeţi împreună” așa că ieri am participat la Conferință Națională a Industriei Ospitalității HORA 2021.

continua sa citesti, 5 min
Radu Florea, content editor OTELO
Înapoi la articole